Armoured Truck GMC-C15-TA
 
  Type: Amoured Tuck
Lend Lease Program: Yes

Fabrikant naam:
GMC C-15 TA-ARMD 1 model 8449
CND Army:
Canadian GMC-C15-TA, 15 cwt, 4x4, Armoured Truck
NL Army:
Personeels auto, gepantserd, GMC, 3/4 ton 4x4
  Contents:
  1. Algemeen.
    1.1 Verschillende benamingen.
    1.2 De GMC in en na de oorlog.
  2. De GMC C15TA  in Amersfoort (NL).
  3. Technische Specificaties.
  4. Externe Links.
    Foto 1.  De GMC, 3/4 ton 4x4 in Amersfoort (NL).
1. Algemeen.
De GMC-C15-TA is een 4X4 aangedreven armoured truck welke in 1942 en 1945 is gebouwd bij de General Motor Corp. in Canada. Deze bouwde het voertuig onder de benaming: GMC C-15 TA-ARMD 1 model 8449.
Het chassis is door General Motors Corp. gebouwd op basis van het chassis van een Chevrolet C15 vrachtauto. De gepantserde opbouw werd geleverd door de Hamilton Bridge Company. Het voertuig was licht gepantserd, dikte bepantsering 6 tot 14 mm.
De GMC C15 TA beschikt over 2 mitrailleurs van het type Bren Gun of 2 mitrailleurs van het type Browning .30
Deze gepantserde vrachtauto of gepantserde personeels auto, zoals in het Nederlandse leger het voertuig genoemd werd, is bedoeld voor verkenning en observatie doeleinden.
 
1.1 Verschillende benamingen:
De GMC truck is bekend onder meerdere benamingen:
CND Army: Canadian GMC-C15-TA, 15 cwt, 4x4, Armoured Truck.
NL Kon. Landmacht: Personeels auto, gepantserd, GMC, 3/4 ton 4x4
Fabrikant naam: GMC C-15 TA-ARMD 1 model 8449
 
1.2 De GMC in en na de oorlog.
De GMC C15 TA is door Canada en Groot-BrittanniŽ tijdens WW II in gebruik geweest als een patrouille wagen en observatie wagen.
Door zijn lichte bepantsering was het voertuig wel bestand tegen normaal geweervuur maar tegen iets zwaardere wapens was het zeker niet bestand. In totaal met tien man kon je op patrouille en verkenning of gewonden vervoeren.
Het Canadese leger, de Royal Hamilton Light Infantry (RHLI) hebben eind oktober 1944 te samen met 2nd Canadian Infantry Division gevochten tegen de Duitsers in Zuid Beveland en de Schelde regio. Daarbij maakte het RHLI ondermeer gebruik van de GMC C15TA, voor meer informatie kijk op de website van Maple Leafe Up.
Na WW II hebben onder anderen BelgiŽ, Denemarken en Nederland deze voertuigen overgenomen van de bevrijders. Dit Canadees voertuig werd gebouwd vanaf 1943 met het oog op de vervanging van de Scout Car M3A1 (White). BelgiŽ ontving een aantal exemplaren die voornamelijk door de Pantsercavalerie werden ingezet in de commando- en radioversie.
Het Nederlandse KNIL leger heeft de voertuigen veelal weer verscheept naar IndonesiŽ tijdens de politionele acties.
 
2. De GMC, 3/4 ton 4x4 in Amersfoort.
Foto 1. Deze GMC, 3/4 ton 4x4 is te zien in het Nederlands Cavalerie Museum in Amersfoort. Het is het enige exemplaar dat in bezit is van de Nederlandse overheid en is in de tachtigerjaren gerestaureerd. Dit type gepantserde personeels auto's heeft dienst gedaan bij Nederlandse Cavalerie van 1946 en zijn na het einde van de politionele acties in gebruik genomen door de Indonesische politie.
De Nederlandse Cavalerie beschikte over 396 stuks GMC's en hebben actief dienst gedaan bij het Verkennings en Vechtwagen Eskadron van de Cavalerie in Nederlands IndiŽ. In Nederland is de GMC gebruikt voor opleidingsdoeleinden. De War Department voertuig registratie nummers van de 396 stuks GMC's in Nederlandse dienst hebben volgens officiŽle documenten een nummer dat valt binnen de reeks 33552 en 35420. Bijzonderheden: deze GMC in het Nederlandse Cavalerie Museum, beschikt nog over een originele Radio no 19 Set Mk.II of III. De leger tekens (markings) op de gepantserde personeels auto in Amersfoort:
  Arms of Service: Groen-Geel, geeft aan dat het toebehoort aan een Recce Regiment, in het Nederlands Indonesisch Leger. Mogelijk verkenning regiment, 41 kan staan voor 1ste compagnie van het 4de regiment.
  Land marker: Zwarte cirkel met oranje leeuw, symbool van de Nederlandse Krijgsmacht.
  Land marker: De witte 5 puntige ster zonder cirkel. Deze marking is van oorsprong een 'national identification symbol' voor de voertuigen van de Verenigde Staten van Amerika. Deze is in gebruik vanaf 1943.
  NL registratie nummer: 35466 deze is in feite identiek aan het Canadese WD vehicle registration number en is een uniek voertuignummer uitgegeven door het Canadese War Department.
Het nummer is voor logistieke zaken te vergemakkelijken o.a. bij onderhoud in het veld.
  Bridge classification: Cijfer 5 in een gele cirkel, is de gewicht klasse aanduiding. Bruggen kregen ook deze classificatie, indien het cijfer van de bridge classification gelijk of groter dan die van het voertuig was kon de brug het gewicht van het voertuig houden.
 
3. Technische Specificaties:
  Productie: 1942 en 1945
  Fabrikant: General Motor Corp. Canada
  Geproduceerd: 3961 Exemplaren.
  Afmetingen: LxBxH = 4,75 x 2,34 x 2,31 m
  Gewicht: 4545 kg
  Motor: Benzinemotor General Motors m270 6 cylinder, 104 pk.
  Aandrijving: 4 x 4
  Max. snelheid: 80 km/u
  Max. bereik: 714 km
  Bepantsering: 6-14 mm
  Bemanning: Twee personen en acht passagiers.
  Bewapening: Twee mitrailleurs type Bren Gun of 2 mitrailleurs type Browning .30
 
4. Externe Links:
  Topic 1. Informatie over de Canadese Armoured Truck GMC C15 TA.
  Topic 2. Locatie van de Canadese Armoured Truck GMC C15 TA, in Amersfoort (NL).
Het Cavalerie Museum in Amersfoort (NL).
De Nederlandse Koninklijke Landmacht.
 

www.Pantser.net - Home BACK - TOP - NEXT - MORE -